Niezależnie od tego, czy skończył ci się okres próbny, czy anulowałeś subskrypcję, zasada jest ta sama: nic nie jest usuwane.
Co działa dalej
Cała podstawa na FREE działa jak dotąd: klienci, projekty, zadania, kanban, plan dnia, licznik czasu, godziny i faktury. Wszystko możesz dalej dodawać i edytować.
Części PRO są tylko do odczytu
Cloud, sejf, materiały, wyceny, pomysły i karteczki zostają tak, jak je zostawiłeś. Wszystko widzisz i możesz pobrać pliki. Gdy chcesz coś dodać lub zmienić, frego pokaże ci, że to część PRO.
Dalej:
- Statystyki projektu, odpisywanie godzin i raport pracy bez PRO nie działają. Odpisane godziny możesz dalej przywrócić.
- Osoby, które zaprosiłeś, zostają w twoich projektach i możesz je usunąć. Nowych nie zaprosisz i nie zmienisz ról.
- Wyszukiwanie i funkcje AI bez PRO nie działają. Dokupione kredyty AI zostają ci na później.
- Połączenie z Kalendarzem Google, które już masz, dalej się synchronizuje. Nowego nie podłączysz.
- Integracje (webhooki) dalej tworzą zadania. Nowych nie dodasz, a istniejących nie edytujesz.
Limit klientów
Na FREE możesz mieć 2 aktywnych klientów. Jeśli masz ich więcej, nic się nie wyłącza i wszyscy zostają aktywni. Nowego dodasz lub włączysz dopiero wtedy, gdy wyłączając klientów zejdziesz poniżej limitu. Więcej w artykule Klienci.
Projekty, do których cię zaproszono
Jeśli projekt założył ktoś z PRO, funkcje PRO masz w nim dalej, nawet gdy sam jesteś na FREE. AI używasz w nich jednak tylko z własnym PRO.
Jak wrócić
W Ustawienia → Subskrypcja kliknij Przejdź na PRO. Wszystko od razu się odblokuje, dokładnie tak, jak to zostawiłeś.
WskazówkaPo zakończeniu okresu próbnego na Przeglądzie raz przywita cię komunikat, że jesteś na FREE. Gdy go przeczytasz, możesz go zamknąć.